perjantai 22. tammikuuta 2016

425. David Bowie: Changesonebowie

Changesonebowie (1976). Jostain syystä oon aina pitänyt Bowien taiteilijapersoonaa/persoonia aika etäisinä, enkä oo ehkä siitä syystä koskaan oikein päässyt kyytiin Bowie-junaan. Bowien saundi on musta ikävällä tavalla jotenkin diskanttivoittoinen. Ehkä David Bowie on rockmaailman saippuanmakuinen korianteri? Vierastan samasta syystä monia muitakin brittibändejä, joskin Bowien kohdalla vaakakuppiin voi pinota myös läjän sairaan hyviä biisejä. Tällä levyllä niitä ovat Space Oddity, Changes ja ehkä myös härski Fame.

Tällä levyllä ehkä kiteytyy pari kokoelmalevyille tyypillistä juttua. Bowie on tehnyt musaa niin monella eri tyylillä, ettei ole kovin vaikea kuulla mitkä biisit ovat Rolling Stones -levyltä ja mitkä jenkkisoullevyltä. Esim. Diamond Dogs on riffeineen, pianoineen ja foneineen ihan täys Rolling Stones -coveri. Rebel Rebelillä Bowie jopa kuulostaa Mick Jaggerilta. Vaikutteiden bongailu on hauskaa.

Toisaalta esteettisenä kokemuksena ei oo mitään herkkua kuunnella kokoelmalevyä, jossa saundi vaihtuu selvästi koko ajan. Jos otetaan huomioon et yli puolet (?) näistä biiseistä tulee levyiltä, jotka on jo korkeemmalla sijalla tällä samalla listalla, niin oisko tän kokoelman sit kuitenkin voinut jättää kokonaan pois?

2 kommenttia:

Otto Vehviläinen kirjoitti...

Hei siistii et tää blogi on aktivoitunut taas! Oli ihan piristävää bongata näitä taas rss-lukijan inboksista.

Pekka Tolvanen kirjoitti...

Jee, kiitti :)