tiistai 22. toukokuuta 2018

423. Greatest Hits - The Mamas and the Papas

Onko the Mamas and the Papasin 1998 julkaistu kokoelmalevy Greatest Hits oikeasti äänestetty sijalle 423? Kokoelmalevyä kootessa on tietysti oltava jonkinlainen määrä taiteellista näkemystä, joskin yleensä jollain muulla kuin bändin jäsenillä. Ja jos levyllä on kaikki parhaat biisit peräjälkeen, niin vaikea sitä on täysillä disauttaakaan. MUTTA. Onko se nyt sitten sen bändin levy? Tavallaaaan...

Levylle mahtuu megahittejä (California Dreamin'), "ihan hyviä" balladeja (Do You Wanna Dance), ihmeellisen paljon covereita (Dancing in the Street, Twist and Shout ja tietenkin California Dreamin' varmasti reilusti yli puolet, en jaksa laskea), mutta myös muutama omilla jaloillaan seisova hyvä ja kiinnostava biisi (Words of Love ja Twelve Thirty). Truth be told, hidas tempo ei palvele covereita yh-tään.

Mama Cassin just sopivan käheä jazz-tulkinta Dream a Little Dream of Me on levylle hyvä päätös. On se kova. Biisi feidaa kuitenkin todella epävireiseen vihellykseen. Symboloiko se hajoamaisillaan olevan bändin sisäisiä jännitteitä? En tiedä.

Ei kommentteja: