lauantai 1. toukokuuta 2010

483. The Notorious B.I.G. - Life After Death

Pekka:
Biggien toinen studioalbumi on miltei kahden tunnin mittainen eepos jengeistä, aseista, rahasta, huumeista ja naisista. Life After Death (1997) julkaistiin vain kaksi viikkoa Biggien murhan jälkeen. Murha liittyi ilmeisesti Yhdysvaltojen itä- ja länsirannikon räppiskenen väliseen kiistaan, mikä nyt on aivan älytöntä.

Tuplalevyä viisaampana liityn ilomielin Biggien flowta ylistävien kuoroon. Sanoitukset ovat, ihme kyllä, todella tiukkoja, omalla tavallaan hauskoja ja immersiivisiä. Toisin kuin aiemmin kuunneltu Smässäreiden Mellon Collie (487.), Life After Death sisältää runsaasti tyylillistä vaihtelua; vertaa vaikkapa kappaleita Notorious Thugs ja Playa Hater. Sanoituksiakin kannattaa lukea urakalla, muuten missaa paljon.

Levyn ainoa heikkous onkin kaksiteräinen miekka: biisit ovat pelottavan todenmukaisia. Ten Crack Commandments kertoo Biggien vanhasta elinkeinosta ja Going Back To Cali matkasta länsirannikolle, jossa Biggie ammuttiinkin juuri ennen levyn julkaisua. Ei ihan tervettä. Suosittelen kaikille kiinnostuneille levyn kuuntelemista ja jengiväkivallan tuomitsemista.

Life After Death Spotifyssä

1 kommentti:

Kaisa kirjoitti...

Paras. levy. ikinä. Tai jotain. :D